TÜRKKAB’IN 3. YILI KUTLU OLSUN!

            TÜRKKAB, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temel ilkelerine gönülden bağlı, devletine, milletine ve insanlığa hizmet etmeyi gaye edinen kadın akademisyenlerin oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Dernek başkanımız Prof. Dr. Muallâ Uydu Yücel’in akademik hayatının başlangıcından beri hayalini kurduğu birliğimiz, 19 Eylül 2019’da kurumsallaşma yolunda ilk adımını atmış, 1 Şubat 2022 yılında ise yaklaşık 2,5 yıllık bir hazırlık aşamasından sonra dernekleşmiştir. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren TÜRKKAB, bugüne kadar akademik hayatta yer alan fakat örgütleşemeyen kadın akademisyenleri bir araya getirerek önemli bir boşluğu doldurmuştur. Nitekim derneğimizin bünyesinde farklı disiplinlerden kadın akademisyenler bulunduğu gibi, akademik hayatın başlangıç seviyeleri olan Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerine devam eden Genç TÜRKKAB üyeleri de geleceğin varisleri olarak yer almaktadır.

            Birliğimiz, kurulduğu günden bugüne bir taraftan TÜRKKAB BULUŞMALARI adı altında konularında uzman kadın akademisyenlerle çevrimiçi konferanslar gerçekleştirmiş, diğer taraftan salgının etkisinin azalması ile belediyeler ve üniversitelerde yüz yüze etkinlikler yapmıştır.

            Türkiye’deki kadın akademisyenlerimizin sahip oldukları yetkinliklerini ülke ihtiyaçları doğrultusunda bilgi ve fikir üretmeye, liyakati esas alan, sorunlara çözüm odaklı yaklaşan, tarafsız, güvenilir, paylaşımcı ve güçlü kadın akademisyen modelini ortaya koymaya; Türkiye ve dünyadaki Türk kadın akademisyenler arasındaki bağı güçlendirmeye çalışan TÜRKKAB’ın 3. Kuruluş Yıldönümü kutlu olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön